lumea e un spectacol...

ziua 2: buniceala

Azi sunt recunoscatoare pentru buniceala. Pe 7 decembrie, ziua in care in Bucuresti ningea ca in povesti, a venit pe lume Milena Eira. Prima nepoata… Si asa am devenit bunica. Un statut cu care ma gandeam ca nu ma voi simti foarte confortabil. Cat timp Milena a fost in burtica mamei ei apelative ca „buni”, „mamaie”, erau ca nuca in perete. Nu se lipeau de mine, neam! Dar cand am privit prima fotografie cu mica comoara, lacrimile au fost libere, emotia m-a coplesit si buni Dana a aparut in toata splendoarea ei…

Cand apare o minune din asta in viata ta lucrurile stau diferit fata de momentul in care iti tii in brate copilul propriu. Copilul tau sau nepot, dragostea apare instantaneu. Dar ca bunica,nu mai e suferinta si trauma nasterii, de nicaieri apar gesturi pe care parca le stii de cand lumea. Cantecele si poeziile pe care le stiai in tinerete apar de nicaieri… In plus pare ca legatura cu copilul tau devine mai profunda: poate abia acum constienizeaza cat de mare e dragostea ta pentru ea.

Privesti fiinta infinita din corpul acela mic, ochii aceia mari si de un albastru indecis si incerci sa vezi in ei cum ii va fi viitorul. Si speri pentru ea tot ce e mai bun si mai frumos pe planeta aceasta. Si de ce nu, in tot Universul!

PS1: Inspired by the beauty of nature, Eira means „snow” in Welsh. The name also has Scandinavian origins, where it derives from „Eir” meaning „merciful.” In Norse mythology, Eir was the goddess of health who had the power to heal the sick with her medicinal skills. ( Inspirată de frumusețea naturii, Eira înseamnă „zăpadă” în galeză. Numele are, de asemenea, origini scandinave, unde derivă din „Eir” însemnând „milostiv”. În mitologia nordică, Eir era zeița sănătății care avea puterea de a vindeca bolnavii cu abilitățile ei medicale.)

PS2: desi un vin bun nu e de lepadat nu uitati de cafeaua care creste creativitatea… https://ko-fi.com/aniela

Lasă un comentariu