inceputuri

Doar o rugăminte…

Nu am nimic cu nimeni, am un grad mare de toleranță dar fac un apel către patronii saloanelor de înfrumusețare: vă rog eu mult de tot, faceți o analiză de piață, un proiect, ceva, orice și amenajați un spațiu special și pentru bieții barbați veniți la salon să își penseze sprâncenele, să se epileze sau pur și simplu să își împrospăteze culoarea podoabei capilare.

Știu că acum ceva vreme niște doamne au militat pentru drepturi egale cu barbații dar dragilor, credeți-mă pe cuvânt: era vorba despre drepturi salariale, femeile și copiii având salarii mult mai mici decât bărbații în acea vreme.

În nici un caz despre ceea ce se întâmplă acum: intru în coafor; sunt invitată în spațiul amenajat special pentru cliente: spațiul în care stai cu picioarele răsfirate să ți se usuce oja pe unghii, spațiul în care stai cu vopseaua în păr, lipicioasă, eventual și cu fâșii de folie de aluminiu atârnate de cap nu pentru a prinde bulgarii ci pentru a avea niște suvițe blonde răvășitoare, spațiul acela neutru unde nici o femeie nu o judecă pe cea de alături pentru felul cum arată… spațiul în care castronul de plastic prin care rasar suvițele scoase cu croșetul pentru a fi decolorate nu stârnește zâmbete și comentarii răutăcioase. Este un spațiu intim în care femeile, ferite de ochii celorlalți, se transformă în acele ființe diafane și grațioase adorate de bărbați.

Intru deci, și în primele secunde clipesc speriată: pe cele trei canapele stau tolăniți trei domni: unul cu vopsea decolorantă întinsă pe moțul din vârful capului și alți doi programați la cosmetică (!!!!), așteptându-și rândul la pensat. Am crezut că am greșit salonul. Am crezut că am nimerit alături, la frizerie. Nu ! Intrasem bine. Doar că acești metrosexuali sau cum s-or mai numi ei acum ne-au invadat de-a binelea. Nu e suficient că dimineața în tramvai scaunele sunt ocupate de tineri domni ce-și odihnesc burțile cu figuri epuizate de parcă s-ar fi născut obosiți, nu e destul că în trafic te lovești de bărbați care au uitat de mult ce înseamnă să fii curtenitor cu o doamnă, fie că ești cu mașina, fie că ești cu bicicleta…. acum ne lovim de ei și la coafor!

Așa că vă rog: dragi patroni de saloane de înfrumusețare faceți ceva să îi ajutati pe neputincioșii aceștia: amenajați-le un spațiu al lor unde să aibă intimitate, să nu mai fie văzuți când își vopsesc frizurile asimetrice , când își întind picioarele epilate pentru pedichiura și când așteaptă să își penseze sprâncenele…

Nu de alta, dar chiar nu vreau să fiu martoră la piszdificarea bărbaților. Poate e prea dur cuvîntul dar nu știu cum să o spun altfel…

17021570_1291040290957175_1788657430548794809_n

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s