inceputuri

Un Print Mic intr-o lume mare

Am citit un articol despre horticultură care susține că un trandafir taiat (un butaș) poate prinde rădăcini dacă este ajutat de un cartof. Acesta va păstra umezeala și va hrani butașul până când acesta prinde propriile rădăcini. Și pentru că am ajuns la o vârstă la care încerc să aflu mai multe despre mine, am pornit în căutarea rădăcinilor primare care m-au susținut și m-au crescut până când am fost capabilă să pornesc în viață bazându-mă pe propriile rădăcini.

Mi-am luat Micul Prinț în rucsac, iia și am pornit! Am călătorit noaptea pentru că nouă așa ne place. E liniște și în plus dimineață ajungi gata odihnit. In orașul în care am poposit era sărbătoare. Prima vizită a fost la Muzeul de Etnografie unde am vizitat o colecție cum rar se întâlnește. Despre ea însă într-un articol viitor. După muzeu direct la cimitir. A fost ciudat și frustrant să caut printre mii de morminte rădăcini pe care mi le amintesc vag. Paznicii din cimitir auzind povestea ( ce căutam și de ce) au căutat cot la cot cu mine.Într-un final am găsit ceva dar nu am garanția ca era exact ce căutam. Așa ca a doua zi am plecat cu Micul Prinț să căutam casa în care a crescut tatăl meu. Drumul pînă acolo a fost minunat, straduțe liniștite, verdeață, curți cu trandafiri înfloriți.

Pe drum Micul Prinț a ținut morțiș să facă poze după capul lui. Si iată ce i-a ieșit..

Într-un final am ajuns în fața casei… am incercat să caut în memorie momentele când am trecut pe acolo. Singura imagine este cu bunica tatălui și o ușă cu perdea croșetată. Am făcut poze și acolo, pentru cei de acasă..

În parcul de vis-a-vis am mâncat o înghețată de vanilie, cu gust de copilărie.. în amintirea tuturor înghețatelor mâncate vreodată de copilul care ai fost.

Am pornit către centru unde era o festivitate minunată: trecutul și prezentul în aceeași lume, față în față. Dacii și romanii aveau taberele apropiate: dacii bărboși, puțini la număr, tăcuți, ținând cu mândrie steagul în formă de lup, cu fetișcane îmbrăcate în camași încrețite la gât (să nu uităm ca strămoașa iiei vine din acele timpuri); romanii zgomotoși ca și strănepoții lor italieni, numeroși, înarmați până în dinți, conduși de un personaj mândru și impunător care dădea comenzi în limba latină.

La câteva corturi mai încolo timpul se rostogolea cu repeziciune și ajungeai în perioada medievală unde am găsit cavaleri în armuri strălucitoare, cu arme zornăitoare, spade ascuțite si extrem de grele ce necesitau mânuirea cu ambele mâini (unul dintre cavaleri explica publicului cum doar camașa de zale cântarea 14 kilograme..!..) . Domnitele cu rochii multicolore, cu croiala amplă specifică perioadei, cu mânecile lungi și largi se prelingeau pe lângă bravii cavaleri.După cum vedeți cât pe aici să îl pierd pe Micul Prinț, gata de luptă cu săbiuța lui și dornic de informații despre fiecare armă pusă în rastel!

Pe niște pirostrii clocoteau niște vase imense cu fasole, că doar atâta armată trebuia hranită cumva!  Aroma îmbietoare ne-a grabit pașii către un loc de luat masa. Ne-a fost recomandat restaurantul Mesele vesele. Mă așteptam la un loc ghiduș, cu fețe de masă colorate, ceva buline, baloane! Nu mică mi-a fost surpriza când am ajuns într-un loc elegant, discret, cu tablouri cu tematică (sunt convinsă ca aveau o colecție de vinuri excelentă) și ce mi-a plăcut cel mai mult: MUZICA (un jazz discret din anii 60, vă jur că numai pentru asta și merita să intru acolo!). Am mâncat piept la grătar cu sos gorgonzola si cartofi cu rozmarin (preferații mei) și am încheiat apoteotic cu o porție de papanași cu smântână și dulceață de afine. O cină consistentă, delicioasă, pentru care aș reveni de fiecare dată.

Deși eram însoțită de Micul Prinț nu am putut să trec nepăsătoare pe lânga un blănos iubăreț. Se pare că am lipici la pupăcioși din ăștia…

P.S. Acest articol il scriu cu recunoștință pentru părinții mei care au făcut tot posibilul să fiu ceea ce sunt. Mulțumesc!

 

3 gânduri despre „Un Print Mic intr-o lume mare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s