lumea e un spectacol...

2017, un an al provocărilor! Sunteți alaturi de mine?

Anul 2017 este un an fabulos pentru mine:mi-am propus  câteva obiective care să îmi ofere energie și plăcerea de a experimenta tot felul de minunății. Azi am decis că îmi veți fi însoțitori virtuali și poate, cine știe, la un moment dat o să ne întâlnim undeva , pe drum…

Pentru început, aseara am avut parte de o seară magică! La Sala Radio, Fundația Calea Victoriei , dirijorul Tiberiu Soare și Symphactory Orchestra au susținut Concertul de anul nou, aflat deja la a patra ediție. Vreau să vă spun că cei 80 de muzicieni au fost dincolo de orice îmi imaginasem eu… Sunetele care mi-au mângâiat urechile și sufletul erau parcă din altă lume. Am avut locuri foarte aproape de scenă așa că am putut să îi văd de aproape. Expresia fețelor lor, gesturile, mișcările… totul dovedește o pasiune și o dăruire pe care oricare dintre noi o poate lua de exemplu. Oamenii aceia ale căror nume nu le cunosc au oferit și s-au oferit publicului cu totul. Îmi imaginez câte ore de muncă au fost în spatele acestui concert: să te coordonezi cu toți cei care sunt pe scenă mi se pare un lucru aproape imposibil. Și totuși lor le-a reușit! Spectacolul a fost întregit de imaginile animate proiectate pe un ecran uriaș din spatele orchestrei astfel încât stimularea simțurilor a fost completă! Pornind de la acele imagini mi-am lăsat imaginația să zboare și vă rog să mă credeți pe cuvânt când vă spun că mi-am încarcat bateriile pe termen lung.

Tiberiu Soare…. un om deosebit pe care l-am descoperit acum doi ani și care, aflat la pupitru oferă el insuși un spectacol: aseară a fost îmbracat într-un frac pe care eu îl bănuiesc de puteri magice! Privindu-l din spate pe dirijor tot timpul concertului am avut senzația că sub frac se zbat doua aripi mari de înger care doreau sa iși intindă penele… Fracul a reușit să le țină ascunse și eu am ramas cu convingerea că ele există acolo și așteaptă doar momentul potrivit ca să păcălească vigilența fracului și să iasă la iveală în toată splendoarea lor. Poate concertul viitor….

Dragii mei! La ieșire…. venise Iarnaaaa! În toata splendoarea ei!!! Așa că am mers pe jos de la Sala Radio până la Universitate, printre fulgii care dansau sub luminile de Crăciun înșirate peste tot: pe stradă, în vitrine, în copaci… Emoția a fost atât de intensă! Nu bătea vântul, ningea liniștit, în cap aveam muzica lui Ceaikovski, vedeam dansul fulgilor de nea în lumina becurilor ….aproape că îmi venea să dansez pe stradă! Poate data viitoare experimentați și voi o plimbare prin ninsoare: eu am simțit cum toate poverile adunate peste zi s-au scurs și au rămas undeva, în strada iar eu am redevenit copilul care alerga cu gura deschisă sa prinda fulgii de nea.

Pentru ca ceea ce vă împărtășesc eu să fie cât mai complet,  aici puteți urmări și voi Concertul de anul nou. Vă doresc vizionare placuta și să ne auzim cu bine!

A! Și… LA MULTI ANI!!!!

 

2 gânduri despre „2017, un an al provocărilor! Sunteți alaturi de mine?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s