taceri

covid 19 – jurnal de pandemie 1.0

În seara asta am plecat de la spital la vremea cand soarele se ducea la culcare. La ieșirea din spital este o curte în care o magnolie își face de cap în fiecare zi. Am salutat-o și vă jur! mi-a zâmbit! O păpădie își legăna ușor corola de puf, semn că deși afară este încă rece primăvara se instalează și nu ține cont de carantina generală, așa cum o fac atația în jurul nostru. M-am lăsat ușor pe bancheta mașinii și abia atunci am simțit oboseala unei zile de 13 ore de muncă. Străzile sunt încă mult prea aglomerate ceea ce înseamnă că în scurt timp numărul de pacienți ne va copleși.

Pielea de pe tot corpul ma strânge din cauza săpunului și buretelui aspru cu care mă frec cu disperare când ajung acasă, sperând ca undeva acolo sus voi avea o protecție; fața ustură de la mască și dezinfectant; mâinile sunt iritate și ard, de la atâta spălat … Dar trebuie să găsesc puterea de a zâmbi în fiecare zi. Cei de acasă sunt destul de speriați fără să mai pun și eu paie pe foc… În cap încep să se așeze pe coloane lista lucrurilor care trebuie făcute mâine.

A mai trecut o zi. A mai trecut o zi de pandemie. A mai trecut o zi de …. A mai trecut o zi din viața mea. Și ca în fiecare seară trag linie și constat ca in jurul meu e multa lume, dar putini oameni, cum spunea un personaj din Filantropia… Pandemia are si o parte buna: ne-a facut sa ne dam mastile jos. Sa ne aratam adevarata fata. Cea pe care pâna acum am ascuns-o cu grijă sub zâmbete false, make -up, gene fluturate, cuvinte goale…

Când totul se va termina (pentru că nimic nu e veșnic) mă întreb dacă vom rămâne aceeași sau ne vom învăța lecția care vine odată cu experiența aceasta. Pentru mine, fiecare zi e provocare, fiecare zi îmi dezvăluie aspecte noi despre mine și cei din jurul meu. E un permanent exercițiu de toleranță, de acceptare, de observare a reacțiilor . Reacțiile celor din jurul meu, reacțiile mele.

… Și mâine e o zi…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s